Hapšenja na graničnim prelazima, jednu osobu potražuje Interpol

Granični prelazi
Danas su službenici Jedinice granične policije Zvornik uhapsili četrdesetjednogodišnjeg S.N. državljanina BiH jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnog djela “ugrožavanje sigurnosti”.

 

Na GP Orašje, na ulasku u BiH, jučer je lišen slobodedvadesetdevetogodišnji D.P. jer je za njim Policijska uprava Banjaluka raspisala potragu zbog krivičnog djela ‘krađa’ Predat je službenicima PU Banja Luka.

Na GP Brod, prilikom izlaska iz BiH, jučer je lišen slobode državljanin Republike Italije inicijala I. R. star 44 godine jer ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela ‘nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija’. Na istom prijelazu, na ulasku u BiH, 6. novembra, lišen je slobode bh. državljanin S.M. (1975.), jer ga potražuje Osnovni sud u Modriči radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Brod su A.R. i S.M. predali službenicima Sudske policije Doboj”.

Službenici Jedinice granične policije Trebinje uhapsili su lice B.G. staro 29 godina jer je utvrđeno da je za njim Interpol Luksemburg raspisao potragu zbog više krivičnih djela i to: “učestvovanje u kriminalnoj organizaciji”, “kvalifikovana krađa”, “pranje novca” i “nekontrolirano odlaganje otpada”. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Klobuk i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na prijelazu Rača prilikom ulaska u BiH uhapšen je dvadesettrogodišnji Đ.M. jer ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela ‘tjelesna povreda’ nakon čega je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina”.

Prilikom kontrole na ulasku u BiH službenici JGP Gradiška lišili su slobode I.K. (1996.), državljanina BiH jer je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Gradiška raspisala potragu zbog krivičnog djela “ugrožavanje sigurnosti”.te je predat službenicima PU Gradiška.