Haris Burina večeras igra za malog Mehmeda: Mora se ljudski reagovati!

Home

Haris Burina večeras igra za malog Mehmeda: Mora se ljudski reagovati!


Gračanlija Mehmed Šabić (11), koji je protekle sedmice u požaru zadobio teške, unutrašnje i vanjske, opekotine trenutno se nalazi u Klinici za dječije bolesti u Zagrebu gdje mu ljekari pokušavaju sanirati povrede. 

Mehmed je u Zagreb prevezen prije tri dana, a Gračanlije su se ujedinile u akciji prikupljanja novčanih sredstava kako bi njegovoj porodici osigurale boravak uz dječaka. 

"Mi smo u Zagrebu. Mehmed je u kritičnom stanju. Trenutno je na velikoj operaciji sanacije najugoroženijih dijelova kože. Sad čekamo da to preživi" ,kazao je Mehmedov otac Nedim Šabić, te zahvalio svima koji su pomogli do sada.

Uz malog Gračanliju su sada njegovi sugrađani, komšije, pozananici i one koji ga ne poznaju, ali suosjećaju. 

U uličnoj akciji u petak je za ovog 11-godišnajka prikupljeno oko 5.000 KM, navodi organizator akcije Demir Milkić. 

Za njegov život se sada mole roditelji, sestra, rođaci, prijatelji, pozanici... Honorara će se, za pomoć malom Gračanliji odreći i bh. glumac Haris Burina, koji večeras u Gračanici igra u predstavi Tako je govorio Lepi. 

"Mora se ljudski reagovat. Hiljade puta do sada sam pomagao i uvijek ću. Imena su mi nebitna, bitni su ljudi, a kad je riječ o djeci tu sam najosjetljiviji. Najveći je grijeh biti u mogućnosti da pomogneš, a ne pomoći. Nije grijeh jedino ako nisi u mogućnosti da pomogneš" ,kazao je Burina.

Nakon što je Mehmed, prije tri dana, prevezen u Zagreb, sestra mu je poručila da izdrži do kraja, a objavljeni su i brojevi žiroračuna na koje svi koji žele pomoći,mogu uplatiti novčana sredstva.  

 

(Izvor:oslobodjenje.ba)

Tagovi
Objavio: Pet, 21/07/2017 - 18:51

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top