Haris Džinović emotivno o Melini i prevari: Volio sam je više od sebe, zabila mi je nož u leđa

r
Dao sam joj apsolutnu slobodu kretanja, povjerenje 101 posto, tako da sam bio siguran da ne bi ona to uradila, a, eto, ima nekih indicija da jeste

Čuveni pjevač Haris Džinović otvorio je dušu o razvodu od Meline Džinović, modne dizajnerice, o kojem ne prestaje da se priča.

 

U velikom intervjuu koji je dao za emisiju "Scena" koja se emituje na "Blic" televiziji, Haris je otvorio dušu, te iznio niz intimnih detalja o kojima dosad javno nije pričao.

Na pitanje kako je, Džinović je rekao kako često odgovara prijateljima na poruke, koji mu, između ostalog, kažu da su na njegovoj strani.

Zaljubljivao sam se kao konj

- Lijepo je kada se jave. Nije prijateljstvo samo zagrljaji po kafanama i u dobrim raspoloženjima, nego i kada je čovjek u nekom bedaku. Ne može stvarno ništa da me uzdrma. Možda je moglo prije godinu i po dana, ili prije ne znam koliko godina. Mnogo sam bio ranjiviji, imao sam uvijek tragične ljubavi i patnja je bila neviđena. Nikako da stanem na pravi kamen. Zaljubljivao sam se kao konj. Iz toga su proizilazili emotivni lomovi - rekao je pjevač, koji je rođen u Sarajevu.

 

Dodao je da je emocija nakon razvoda postojala, ali da nije bila baš dobra.

- Morao sam snagom uma da je sklonim negdje u ćošak i da je dobro zavežem. Ovaj brak nije pukao zvaničnim potpisom za razvod braka, nego je loše bilo prije godinu i po dana, pa možda čak i dvije. Počelo je to da se urušava. Dosta je pripremano - iskren je bio Džinović.
 

Na pitanje je li se nadao da će se sve vratiti u normalu, odgovorio je:

- Jeste djelovalo kao velika ljubav do prije deset godina, dok gospođica nije počela da vodi neki drugi život. Nije to bio taj porodičan život. Mislim da se upropastila s prečestim druženjem sa ženskim svijetom. Jer nijedna drugarica, ako nema baš sretan brak, ne želi ni onoj drugoj drugarici da ona ima sretan brak. Ne krivim nikoga, ni njene drugarice, ali mislim da je to doprinijelo nekom odvajanju od kuće, od muža, od života. Možda se žena zaljubila ponovo. Nemam pojma šta se dešavalo tu. Svašta se nešto sakrivalo od mene.
 

Istakao je da bi "čeprkao" da mu je neko nešto rekao vezano konkretno za prevare i slično. 

- Možda se to vješto skrivalo. Dao sam joj apsolutnu slobodu kretanja, povjerenje 101 posto, tako da sam bio siguran da ne bi ona to uradila. Međutim, eto, ima nekih indicija da jeste. Ne znam, nisam provjerio ništa, ali ako cijeli grad bruji o tome, sigurno tu ima nešto - rekao je čuveni pjevač.

Dodao je da nije imao želju da "čačka" jer nije taj tip.

- Čovjek sam koji sa svojim korespondentom, prijateljem, ženom, poznanikom, partnerom, radi na bazi savjesti. Međutim, očigledno, to nije dobra filozofija i to nije dobra metodika, tako da po tom pitanju treba zauzeti sasvim drugi stav - poručio je.

Na pitanje bi li mu bilo lakše da je Melina sjela s njim i porazgovarala, bila iskrena o tome kako stvari stoje, Džinović je rekao da je svejedno, jer bi bol bila identična.

Specijalitet jugoslovenskog mentaliteta

- Ne volim prevare, ne volim jednu najgoru riječ koja postoji, a ja sam je doživio u ovom slučaju, to je izdaja. Sve sam dao ovoj porodici kao i njoj. Živio sam život porodičnog, mirnog čovjeka, domaćina. Ali dobro, nema veze, preživjet ćemo izdaju. Volio sam je najviše na svijetu, naravno, više od sebe sam je volio. Taj nož u leđa kada dođe onda ima nevjerovatnu težinu. Ne bi mi bilo okej da mi dođe neko iz čista mira i kaže: "Znaš šta, više ne mogu ili neću, našla sam drugog frajera" i tako dalje, da ja kažem: "Hajde, sve je u redu." Ne može biti sve u redu kada je uloženo tu deset, petnaest, dvadeset godina. Gradite nešto u životu i onda srušite, a to je naš specijalitet jugoslovenskog mentaliteta - iskreno je odgovorio Džinović.

Poručio je da misli da nije promašena ljubav jer su imali ljubav.

- Bilo je jako lijepo dugi niz godina, a promašen život nije nikako. Zašto bi bio život promašen? Život se nastavlja, život ide dalje - naglasio je pjevač.

 

Foto : Arhiva