Hasnija postala majka u 46. i uživa u bračnoj sreći sa 19 godina starijim Feručom

Da ljubav ne zna za ni za kakve granice, potvrđuje i primjer iz Bosanske Krupe, gdje Hasnija Bajrić (48) i Italijan Feručo Anoni (Ferruccio Annoni, 67) sa 15-mjesečnom kćerkicom Ines uživaju u porodičnoj sreći.

Feručo je u Krupu došao poslom prije desetak godina. Upoznali su se u motelu u kojem je ona radila, a on odsjeo. Hasnija nam priča da tada ni u mašti nije mogla zamisliti da će se udati za 19 godina starijeg Italijana.

„Tradicionalni“ parfem

- Sreli smo se dva puta. Nisam razumjela italijanski, a on bosanski, i po tri sata znali smo se sporazumijevati uz pomoć Google prevoditelja. Jednom prilikom kupio mi je parfem, koji nisam htjela prihvatiti, ali on je rekao da ga poklanja kao prijateljici, da je to u Italiji tradicija. Počeli smo se družiti, bez namjere da među nama nešto bude - priča Hasnija, priznavši da je je Feručo veliki romantičar.

Ipak, prijateljstvo je nakon nekoliko godina preraslo u ljubavnu vezu, potom krunisanu brakom, a prije godinu i tri mjeseca supružnici su dobili prekrasnu kćerkicu, koja je upotpunila njihovu porodičnu sreću. Hasnija se porodila u 46. godini, kako prenosi avaz. 

- Otišla sam doktoru misleći da sam u menopauzi, ali mi je rekao: „Ne, gospođo, vi niste u menopauzi, vi ćete roditi bebu.“ Bio je to svojevrsni pozitivni šok. Trudnoća je bila idealna i bez ikakvih problema - priča Hasnija.

Razbio predrasude

I Feručo kaže da nije mislio da će se prijateljstvo s Hasnijom razviti u ljubav.

- Na početku nismo izlazili sami. Bila je tu s nama Hasnijina rodbina. Nisam govorio bosanski jezik i bilo mi je izuzetno teško, jer nisam ništa razumio – kaže Feručo, ne krijući da je imao predrasude prema našoj državi i ljudima, koje je vrlo brzo razbio.

Feručo u Italiju putuje svaka dva mjeseca kako bi posjetio roditelje. Njegov otac ima 94, a majka 90 godina. On trenutno obavlja dužnost zamjenika direktora jednog poduzeća koje uspješno posluje, a Hasnija ne radi, jer vrijeme želi provesti uz kćerkicu.

Italijani su mladoliki

Govoreći o razlici u godinama, Hasnija u šali kaže da Italijani uvijek izgledaju mlađe nego što jesu te da godine nisu nikakav uvjet za uspješan brak. Navodi primjere da ljudi iste generacije stupe u brak pa se razvedu za nekoliko mjeseci. - Da smo se uzeli kada smo bili mlađi, možda bi bilo drukčije. Nisam staromodna, ali mislim da danas nema tolerancije, da se raziđu već kod prvog problema - kaže Hasnija.