HDZ-ov načelnik o mlaćenju migranata: Samo neka mlate! I ja sam tuko krave na paši

.

DRAŽEN PAVLOVIĆ, HDZ-ov načelnik općine Velika Ludina, je u komentarima ispod članka lokalnog portala o snimci policijskog mlaćenja migranata napisao "samo neka mlate".

Naime lokalni portal Kutina info na svojim je Facebook stranicama jučer prenio vijest da je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović priznao da su muškarci s fantomkama koji su snimljeni kako mlate migrante na granici Hrvatske i BiH pripadnici policije.

"Samo neka mlate! I ja sam nekada na paši krave tuko jer marva ide u kvar sve dok ne dobije...", napisao je Pavlović u komentarima Facebook objave kutinskog portala.

Pavlović je, spomenimo i to, jučer podijelio člana s opskurnog portala Teleskop pod naslovom "Iskusni novinar: Kada ilegalno prelaziš granicu, onda moraš očekivati batine". Uz objavu Pavlović je napisao "Inače ne volim dijeliti članke ali ovaj mi je kopirao misli".

Policajci koji su mlatili migrante su suspendirani 

Ravnatelj policije Nikola Milina je, podsjetimo, jučer nakon Božinovićeva priznanja da su migrante tukli policajci rekao da se radilo o pripadnicima interventne policije, pri čemu su trojica suspendirana.

Policijsko nasilje nad migrantima osudio je i premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković, kao i Europska komisija. Plenković je rekao da je mlaćenje migranata "sramotno" i "izrazito žalosno".