Hiljade Banjalučana osvježenje proteklih dana pronašlo u gradskom vodenom parku

.

Mnogi Banjalučani potražili su ovih dana spas od ljetnih vrućina na vodenom parku Akvana.

Povoljne cijene sezonskih karata i nešto niže dnevnih karata u odnosu na raniji period, poboljšan kvalitet usluge i dodatni sadržaji doprinijeli su da sezona kupanja na Akvani počne uspješno, saopćeno je iz gradske uprave.

Svakim danom sve je više onih koji za vrijeme visokih temperatura uživaju u vodenom parku, ali i u raznovrsnim sadržajima koje je nova uprava pripremila kako bi povećala posjetu vodenom parku.

"Voda u bazenima je besprijekorno čista, te ispunjava sve higijenske standarde. Na bazenima je svakodnevno prisutna i spasilačka služba koja vodi brigu o bezbjednosti svih posjetilaca", ističe v.d. direktora Akvane Velibor Vukajlović, dodajući da su za novu sezonu obezbijedili 270 ležaljki i 60 suncobrana za iznajmljivanje.

Kada je riječ o sportsko-rekreativnim sadržajima, prema njegovim riječima, već su imali više aktivnosti poput sportskih poligona za djecu, odbojke na pijesku i akvaerobika za sve uzrasne kategorije.

"Uspostavili smo saradnju sa više banjalučkih vrtića koji redovno posjećuju vodeni park sa preko 200 mališana. Takođe, saradnja je uspostavljena i sa Centrom za socijalni rad koji, u okviru projekta 'Zdravo starenje', sa učesnicima projekta redovno posjećuju Akvanu u jutarnjim časovima", navodi Vukajlović.

Planiraju da nastave sa ovim sadržajima, ali da uvedu i dodatne aktivnosti iz oblasti sporta i rekreacije, te organizuju kulturno-muzička dešavanja.

Povećan broj prodanih karata, povećan promet

Uspješnost početka sezone potvrđuje i broj prodanih dnevnih karata od zvaničnog početka sezone prije dvadesetak dana. Od tada do danas prodano je 6.218 karata što je u odnosu na isti period prije dvije godine više za oko dvije hiljade. Važnu ulogu za početak ljetne sezone imala je i pretprodaja karata, čiji je broj takođe veći u odnosu na ranije godine.

Povećanom posjetom uvećan je i prihod ostvaren kako od ulaza na bazene i korištenje ležljaki i suncobrana tako i od ugostiteljskih usluga. Tako je prihod od ulaza na bazene i korištenje ležljaki i suncobrana od 5. do 24. juna ove godine iznosio 73.560 KM i veći je za pet odsto u odnosu na 2019. godinu odnosno čak za 53 % u odnosu na isti period 2018. godine.

Kada je riječ o prometu ugostiteljskih usluga na otvorenim bazenima, odnosno obračunu izdatih računa, od početka ovogodišnje sezone je iznosio 30.628 KM i veći je za 6.000 KM u odnosu na 2019. godinu odnosno za 22.000 KM u odnosu na ovaj period iz 2018. godine. Prošla godina nije uporediva zbog pandemije virusa korona.

Radno vrijeme vodenog parka je od 10 do 20 sati radnim danom, odnosno od 9 do 20 sati vikendom. Cijena cjelodnevne ulaznice radnim danom iznosi 5,5 KM, a vikendom 6,5 KM.