Hiljade ljudi kod Novog Travnika klanjalo dženazu stradaloj Azri Hajrić i njenoj kćerki

Na mezarju Kasapovići kod Novog Travnika danas je klanjana dženaza Azri Hajrić i njenoj 9-godišnjoj kćerci Almi koje je u petak navečer u alkoholiziranom stanju vozilom ubio Nermin Rustempašić.

Sva tuga Novog Travnika danas se slila na mezarje Kasapovići gdje se više hiljada ljudi, među kojima su prvenstveno članovi porodice, rodbina, komšije i prijatelji, oprostilo od Azre i Alme koje su izgubile život u tragičnoj nesreći vraćajući se kući s treninga.

Suze i tišina bi najbolje opisale emocije na posljednjem ispraćaju Novotravničanki o kojima su mještani imali samo riječi hvale. Gubitak je nenadoknadiv za supruga i oca Mirnesa, sina i brata Eldara, te Azrine roditelje Smaila i Nadiru.

Haris ef. Amiđić, otac povrijeđenog dječaka u nesreći i glavni imam, u suzama je predvodio dženazu 9-godišnjoj Almi, a dženazu Azri je predvodio muftija travnički Ahmed ef. Adilović.

Blizu 20 imama iz Travnika i Sarajeva danas je prisustvovalo dženazi, a jedan od njih je kazao:

"Često čovjek ponavlja hvala Allahu na svakom stanju i molim ga da nas sve nagradi jer smo večeras ovdje, a porodici podari sabur. Ovaj skup je najbolja poruka svima nama."

U Novom Travniku jučer i danas je dan žalosti, a više stotina stanovnika jučer je ispred zgrade Općine Novi Travnik održalo mirni protest gdje su odali počast Azri i Almi.