Historijski uspjeh učenika Richmond Park škole Bihać

Učenici Richmond Park koledža i Richmond Park Međunarodne osnovne škole u Bihaću ostvarili su historijski uspjeh na BOSEPO naučnoj olimpijadi projekata održanoj u Sarajevu 22. i 23. februara 2019. godine.

Na ovogodišnjoj BOSEPO olimpijadi Richmond Park koledž je učestvovao sa 16 projekata iz četiri kategorije i ostvario je sljedeće rezultate:

- 3 zlata,

- 3 srebra i

- 6 bronzi.

Važno za napomenuti je da su pored ovih medalja učenici Iman Hodžić (kategorija OKOLINA), Ajdin Čaušević i Nizama Husetić (kategorija ENERGIJA) osvojili glavnu nagradu koja donosi sa sobom stipendiju na Internacionalnom Burch univerzitetu kao najbolji projekti.

Image

Također učenici Richmond Park Međunarodne osnovne škole su uzeli učešće sa 8 projekata iz 3 kategorije i ostvarili zapažene rezultate:

- 1 zlato,

- 2 srebra i

- 3 bronze.

Vrijedno hvale je zlato učenica 7. razreda Eme Ćoralić i Lejle Tatarević iz kategorije OKOLINA, koja predstavlja prvu ostvarenu zlatnu medalju naše škole na BOSEPO olimpijadi.

- "Veoma smo ponosni na sve naše učenike kojima želimo sreću na daljnji međunarodnim takmičenjima i vjerujemo u njihov uspjeh. Čestitke svim našim učenicima", ističu iz Richmond Park škole Bihać.

Image