Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 49 pacijenata

Velika Kladusa

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 49 pacijenata. Dežurni doktori bili su Kasim Selman i Ševal Mešanović. U Covid ambulantu javilo se 23 pacijenata, dok je jedan pacijent upućen na dalje liječenje u KB Bihać.

Policijska stanica zabilježila je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Krivičnih djela nije bilo.

Iza velikokladuških vatrogasaca je miran period bez intervencija.

Prema informaciji iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, ovog jutra nema problema u isporuci električne energije.

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, iz BIHAMK-a upozoravaju na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. U jutarnjim satima na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Pred igračima MNK „Mujo Hrnjica“ Velika Kladuša danas je prva domaća utakmica. Od 19:00h u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši u okviru 2. kola odmjerit će snage protiv MNK „Sparta“ iz Sanskog Mosta.  Iz kluba pozivaju građane da u što većem broju dođu i pruže im podršku sa tribina kako bi došli i do prve zvanične i historijske pobjede. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane građane, odnosno za svakog posjetitelja ulaznicu će platiti sponzor kluba AESB Zborište.

Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama prije podne će biti magle ili niske naoblake. Lokalno može padati slaba kiša na zapadu i jugozapadu Bosne, a u večernjim satima i u Hercegovini. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, jugu zemlje do 18°C.

Slično kao i proteklog dana, uz ljepšu opću sliku u Hercegovini i na jugozapadu zemlje, mada će se poslije podne biometeorološke prilike i ovdje djelimično pogoršati, usljed blizine promjene vremena.

U većem dijelu Bosne prohladno, tmurno, maglovito, u gradskim sredinama uz povišen nivo zagađenja zraka, što će uzrokovati dodatne probleme hroničnim bolesnicima. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i po mogućnosti provesti slobodno vrijeme na otvorenom, u prirodi.