Hitna služba Doma Zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 39 pacijenata

Velika Kladuša

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obaviještava građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije od 09:00 do 13:00 sati za trafopodručja Kudići 1, Sabljakovići i Kudići 2-Vodovod.

Hitna služba Doma dravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 39 pacijenata, dok su dežurni doktori Kasim Selman i Ševal Mešanović na dalje liječenje u KB Bihać uputili troje pacijenata.

Policijska stanica Velika Kladuša zabilježila je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih osoba.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Završnica grupne faze takmičenja „Malonogometne lige radnika 2021“ bit će održana danas u Gradskoj sportskoj dvorani. Danas se sastaju:

18:00h AMEL ŠEH – LIMOTEHNA

18:40h ELEKTRODISTRIBUCIJA – KOMUNALIJE

19:20h LIMOTEHNA – ELEKTRODISTRIBUCIJA

20:00h GRANIČNA POLICIJA – AMEL ŠEH

Nakon ovih utakmica, bti će poznati učesnici polufinala. Završnica ovogodišnjeg izdanja „Malonogometne lige radnika 2021“ planirana je u subotu, 27. novembra.

U okviru IV kola Kantonalne lige odbojkašica, takmičarska sezona 2021/22. u goste Ženskom odbojkaškom klubu Velika Kladuša dolazi ekipa OK „Mladost“ iz Bosanskog Petrovca, te su na rasporedu utakmice u svim kategorijama i to:

– od 11:00 sati utakmica djevojčica/pionirki,

– od 12:00 sati utakmica kadetkinja

– od 13 sati utakmica juniorki

Pozivamo navijače kluba, roditelje i simpatizere odbojke da svojim prisustvom u Gradskoj sportskoj dvorani pruže podršku našim odbojkašicama. Ulaz je slobodan.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove s maglom ili niskim oblacima. Dnevna temperatura zraka od 12 do 18 °C.

Biometeorološke prilike su povoljne, pri tome će, sa više sunca, ugodnije biti u Hercegovini i na planinama. U unutrašnjosti su mogući problemi usljed dužeg zadržavanja magle i nešto izraženije naoblake, što će usporavati porast temperatura zraka. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije tokom prijepodneva i ne izlagati se pretjeranim naporima, boravak na otvorenom preporučuje se u toplijem dijelu dana.

Na današnji dan prije 26 godina u vojnoj bazi u gradiću Daytonu, u američkoj državi Ohio, parafiran je Opći okvirni sporazum za mir u BiH, poznatiji kao Dejtonski mirovni sporazum. Tim dokumentom službeno je okončan skoro četverogodišnji rat, a Bosna i Hercegovina je ustrojena kao država tri konstitutivna naroda i ostalih, i dva entiteta – Federacije BiH i Republike Srpske.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 21. novembar kao Svjetski dan televizije, rezolucijom donesenom 1996. godine, kako bi ukazala na ulogu i utjecaj koje televizija ima na građane u informiranju o socio-ekonomskim, zdravstvenim i drugim problemima u svijetu.