Hoće li Babo nastaviti vladati Kladušom: Opozicija kreće na sve ili ništa

asd
Protiv laburista je sada 15 vijećnika u Kladuši, koji se itekako žele pitati

Zamjenica predsjedavajućeg Općinskog vijeća Velike Kladuše Emina Ćehić odlučila je da će se nastavak VII redovne sjednice održati u ponedjeljak, ali je i dalje upitno može li doći do opoziva načelnika Fikreta Abdića. Većina koja sad pripada opoziciji, a koju čini 15 vijećnika klubova SDA, SDP-a, NS-a, NES-a i nezavisni, žali se na autokratsko vođenje vlasti Laburističke stranke BiH, jer ne mogu ni zatražiti opoziv.

- Svakako ćemo u ponedjeljak tražiti dopunu dnevnog reda s tom i još nekoliko tačaka. Ima 15 vijećnika koji će to usvojiti. Međutim, vjerujem da zamjenica predsjedavajućeg neće dozvoliti ni da se glasa o dopunama dnevnog reda. To im je taktika, kaže nam Amir Purić, vijećnik Naše stranke i član bloka Kladuša je naša.

Laburistička stranka, koju opozicija optužuje da zavodi diktaturu u Velikoj Kladuši, odbija da komentariše takve prozivke, pa tako ni mi nismo dobili odgovore od pres-službe laburista. Na svojoj stranici laburisti navode da se iz rasprave predstavnika novoformirane većine “daje naslutiti strah od materijala koji su predmet sjednice koju smo počeli, pa nas ne treba čuditi ako se na njoj i ne pojave”. No, vijećnici će doći.

- Možemo održati sjednicu bez njih. Ne može jedna osoba opstruirati rad većine, smatra Purić.