Hoće li Gradsko vijeće Bihać odgovoriti zadatku: Građani traže odgovore, odgovorni šute, a Gradsko vijeće može već sutra kazniti odgovorne! (FOTO)

Home

Hoće li Gradsko vijeće Bihać odgovoriti zadatku: Građani traže odgovore, odgovorni šute, a Gradsko vijeće može već sutra kazniti odgovorne! (FOTO)


Do sada je pozicija u Gradskom vijeću u Bihaću u većini situacija išla u korist građanima, radili su onako kako su puhali vjetrovi od strane građana koji su ih birali. Pozicija je bila kompaktna, do posljednje sjednice, no i tad su uradili što su naumili, počistili su one za koje su smatrali da su nesposobni, podobni i korumpirani (GIK).

Ovih dana je u Bihaću vanredno stanje, pojedini mediji teret stavljaju na leđa gradonačelnika, no ovog puta Šuhret Fazlić nije niti 1% odgovoran koliko 30 vijećnika, pa čak i svakog vijećnika pojedinačno!

Portal USN.ba je sinoć objavio da Uprava JP “Vodovod” Bihać jasno i nedvosmisleno krši Zakon o komunalnim djelatnostima Unsko-sanskog kantona. Prema Zakonu, morali su obezbijediti pitku vodu na punktovima i u mjestima gdje ni prokuhavanje vode nije bilo od pomoći, umjesto toga preporučeno je građinima da ne piju vodu do daljnjeg.

Prosto je i jeftino, koja je cijena koštanja da se postupi po Zakonu o nekoliko cisterni u toku dana uz obavijest mještanima odveze u pojedine MZ u Bihaću?

No krenimo po liniji komandne odgovornosti, ratna terminologija zbog sličnog stanja.

Gradsko vijeće je na 8. sjednici imenovalo Nadzorni odbor JP “Vodovod” Bihać:

gvNO-1

Prema članu 46. Statuta JP “Vodovod” Bihać mandat članova može prestati i prije njegovog isteka:

mandatr

Član 44. Zakona o javnim preduzećima je jasan i obaveza vijećnicima u Gradskom vijeću Bihać zbog kršenja Zakona o komunalnim djelatnostima:

zakonJP

Ili će Nadzorni odbor prije reakcije vijeća primijeniti član 69. Statuta i razriješiti direktora i izvršne direktore:

razrjesenjedirketor

Iako po svim parametrima, vanrednosti i kršenja zakona, jer građani nemaju pitku vodu, Gradsko vijeće je moralo vanredno zasjedati već jučer, danas, sutra, u subotu ili nedjelju, i građanima bar zakonski obezbijediti pitku vodu. Ostaje nam da vidimo kako će reagirati onih 30 izabranih, nije ovo političko pitanje, pitanje je životno, a politika i dalje može postaviti svoje kadrove na iste pozicije, ali ovaj put sposobne kadrove.

Ovo su organi upravljanja JP “Vodovod” Bihać

organi

 

(Izvor: USN.ba)

Topic
Objavio: Čet, 07/09/2017 - 22:46

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top