Hoće li Krajišnici čuvati Bosnu na Drini: Pogledajte šta je predložio ministar policije USK Nermin Kljajić

bihac
U Bihaću je prije nekoliko trenutaka završila sjednica Operativne grupe za upravljanje migrantskom krizom u Unsko-sanskom kantonu.Fotografija Stranicaa.

Na sastanku su prisutni bili predstavnici Vlade USK-a, Kantonalnog štaba Civilne zaštite, IOM-a, Ministarstva zdravstva

Ovu sjednicu iskoristili smo da dobijemo dodatne informacije o jučerašnjem sastanku, odnosno posjeti ministra sigurnosti BiH Fahriudina Radončića.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Budući da se neslužbeno spominje kako je Radončić dao saglasnost za novi centar na Lipi u Bihaću, pitali smo ministra MUP-a da li je bilo govora o lokaciji za novi centar.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

On je rekao kako nisu o tome konkretno razgovarali, ali jesu o pružanju podrške u čuvanju istočne granice.

– Na jučerašnjem sastanku smo ponudili da određen broj policijskih službenika Uprave policije USK bude angažovan na području istočne granice BiH u cilju zaštite iste. Dobili smo obećanje ministra sigurnosti Fahrudina Radončića da će razgovarati sa svim policijskim agencijama, počevši od Granične policije, kako bi radili na uzrok, a ne posljedicama, odnosno  kako bi bolje zaštitili granicu sa Srbijom, kazao je ministar Klajjić