PRVI DAN NAKON ISPUNJENJA TRAGIČNOG USLOVA KOJEG JE SAM POSTAVIO: Hoće li ministar Ramić podnijeti ostavku kako je i najavio?

Bura oko migrantske krize svakim danom je intenzivnija, jučer je u Bihaću boravio i ministar sigurnosti Dragan Mektić, ali očigledno bez konkretnih rezultata.

Ono što je primjetno je da u posljednje vrijeme sve manje medijskih istupa ima “ministar sigurnosti Krajine”, tačnije ministar unutrašnjih poslova Ramić Anel. Mediji za njega vežu i aferu oko policijskog komesara, ali i popriličnu odgovornost kada je riječ o migrantskoj krizi.

4

Dirketno mu se obratio i Gradonačelnik Šuhret Fazlić, koji je apelovao da pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova počnu provoditi Odluku o javnom redu i miru u Bihaću.

3

Odgovarajući medijski Gradonačelniku Fazliću, ministar Ramić je poručio da podnosi ostavku ukoliko padne mrtva glava. Mediji su tiho preko takve izjave prešli, nadajući se da do toga ipak neće doći, iako je izjava i više nego užasavajuća.

Nažalost, tragičan uslov kojeg je postavio ničim izazvan i sam ministar Ramić, jučer je ispunjen. Podsjetimo, jedan od migranat jučer se utopio u rijeci Uni u samom središtu Bihaća.

5

Redakcija portala je prije nekoliko dana, kada se desio još jedan tragičan događaj, ali bez smrtnih posljedica, imala niz e-mail poruka, kao i na društvenim mrežama, a izdvojit ćemo jedan upečatljiv naslov: “Ministar za dlaku izbjegao ostavku, kičma migranta nije glava.”, druga također zanimljiva poruka je: “Da li je ministar mislio na našu ili njihovu glavu?”.

2

Odgovore na pitanja će dati ministar svojim potezom ili potezima u narednim danima.

Besplatan savjet: Ministar Ramić preda ostavku premijeru kao njegov kolega ministar i prezimenjak Ramić Muhamed i kolega ministar Jasmin Burnić i nastavi obavljati tu dužnost do “smaka svijeta”.

1