Horor: Mađioničar osuđen na 30 godina. Silovao sedam curica, jedna ostala trudna

jh
McKee, čije je umjetničko ime bilo Profesor Paulos, osuđen je za 13 seksualnih prijestupa i seksualno zlostavljanje sedam djevojčica u periodu od 24 godine.

 

Tajlandske vlasti su izručile McKeeja Velikoj Britaniji. Optuženi na Tajlandu ima ženu i malu kćer, a tokom suđenja je negirao sve optužbe. Sudac David Swinnerton je tokom izricanja presude za McKeeja rekao da je vrlo manipulativna i fizički nasilna osoba.

“Vaše ponašanje bilo je predatorsko tokom mnogih godina. Kod kuće ste stvorili okruženje u koje su djeca željela dolaziti. Imali ste životinje – svinju, majmune. Organizirali ste zabave. Radili ste kao zabavljač za djecu u odmaralištima, bili ste poznati kao Profesor Paulos”, kazao je sudac, a prenosi Daily Mail.

“Svjesno ste odabrali raditi na pozicijama koje će vas dovesti u kontakt s djecom. Također ste, nakon što ste se preselili na Tajland, proveli neko vrijeme u školi”, dodao je.

McKee je snimao neka svoja zlostavljanja, a tokom suđenja se saznalo da je jedna njegova žrtva imala samo dvije godine, a da je druga, koju je počeo zlostavljati kada je imala 14 godina, ostala trudna.

Kako prenosi Index, djevojčica kojoj je napravio dijete je ispričala kako se sjeća noći kada je ostala trudna jer je vezao i silovao. Kao i druge žrtve, maloljetnicu je silovao u više navrata.