Hospitalizirani u Rijeci negativni na koronavirus

rijeka
Dvije osobe koje su danas hospitalizirane u Rijeci zbog sumnje na koronavirus ipak nisu oboljele. Oba nalaza su, kako je potvrđeno za Index, negativna.

Riječ je o muškarcu iz Italije i ženi iz Rovinja koja je boravila u Padovi. Oni su hospitalizirani zbog zdravstvenih problema, a budući da su boravili u regijama u kojima je zabilježena epidemija, posumnjalo se na koronavirus.

Voditeljica Službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Jasna Valić potvrdila je da je žena iz Rovinja hospitalizirana u riječkom KBC-u zbog sumnje na zarazu koronavirusom.

- Pacijentica iz Rovinja nije imala nikakvih kontakata u Rovinju i nije boravila u Istri. Ona je iz Italije, odnosno Padove, izravno prevezena u Rijeku - istakla je Valić.

Prema njenim riječima, građani u Hrvatskoj i Istri, od kojih mnogi rade u Italiji, trebaju biti oprezni, ali nemaju razloga za paniku.

- Nema mjesta panici, ali treba svakako biti oprezan i slušati struku, odnosno epidemiologe i članove posebnih stožera koji su osnovani upravo zbog pojave koronavirusa - poručila je ona.