Hrabre "Žene u crnom" odale počast žrtvama genocida u Srebrenici, radikalni desničari nisu uspjeli u svoj namjeri

asd
Na performansu Žene u crnom su raširile crnu tkaninu, na čijem je kraju položen vijenac od bijelog cveća i kamen sa natpisom 8.372

Kao i svake godine, dan uoči godišnjice genocida u Srebrenici "Žene u crnom" organizuju performans na Trgu Republike u Beogradu, a ove godine su raširile transparent "Srebrenica - ime genocida". One će šuteći sat vremena podsjetiti na to da taj zločin ne smije da se zaboravi. Na skup su došli desničari koji uzvikuju ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, negiraju genocid ali do kontakta nije došlo. Na licu mjesta je i policija. 

Na performansu Žene u crnom su raširile crnu tkaninu, na čijem je kraju položen vijenac od bijelog cveća i kamen sa natpisom 8.372.

Učesnici skupa u organizaciji Žena u crnom nose table sa brojem 8.373 i transparent „Srebrenica – ime genocida“, „Genocid u Srebrenici je izvršen uz direktnu podršku Srbije“ i „Posmrtni ostaci ubijenih pronađeni su u preko 60 masovnih grobnica“.

Isti desničari su se okupili i na otvaranju izložbe „Duša Srebrenice“ prije nekoliko dana u Beogradu autora Midhata Poturovića, piše N1.rs.

Foto: N1