Hrabro je nastavila obiteljsku tradiciju: Sanela izrađuje predivne suvenire

.

Neka djeca izgledaju kao preslika svojih roditelja kada su maleni, no kada odrastu ne žele se baviti sa poslovima kojim su se njihovi roditelji baivli.

No, postoje i ona djeca kojima je posao njihovih roditelja ogromna inspiracija.

Ta djeca najčešće nastave dugu roditeljsku tradiciju ‘s koljena na koljeno’ i nastave se baviti poslom kojeg su prije njih, obavljali njihovi roditelji.

Danas vam donosimo neobičnu priču iz Sanske mahale, o poznatom sanskom suvenirdžiji  Irfanu Kaziću i njegovoj vrijednoj kćerke Saneli koja se po završetku srednje skole preusmijerila i fokusirala na sopstveni biznis.

Marljiva mlada Sanjanka Sanela Kazić je za kratko vrijeme pokupila osobine svojih predivnih roditelja i krenula u nove pobjede. Za početak je počela da pravi Ikebane. Od kojih je i stekla samopouzdanje i viještinu.

Obrade na bakru drvetu staklu perculanu je za kratko vrijeme savladala.

Otvorila je Suvenirnicu KIRIS u samnom centru grada kako bi njene mušterije mogle da kupuju sve što pożele tokom cijele godine.

Presretna i prezadovoljna poručuje da su u toku pripreme za nastojeće praznike.

“Prošla godina 202.0 bila jako teška bez naše dijaspore. Nedostajali su nam Ali se nadam da će ova godina akobogda biti kako treba. Jer Bosanac će u Bosnu doći iz inata.”

Izvor: