Hrvatica s dečkom pretukla gej par: Ovo nije prvi put, a sada su nas udarali metalnim šipkama

Belgijska policija privela je 21-godišnju Hrvaticu koja je s dvije godine starijim dečkom u Gentu pretukla jedan homoseksualni par.

Italijan Mauro Padovani (47), crtač stripova koji s 59-godišnjim suprugom Tomasom Frimanom živi u Belgiji, na Facebooku je objavio fotografije nakon brutalnog napada koji se dogodio 7. avgusta. Kaže kako su ih napali susjedi, odnosno Hrvatica Yesmina R. i njen dečko. 

– Moj suprug ima Alzheimerovu bolest, on je poput djeteta. Slomili su mu dva pršljena jer su nas tukli metalnom šipkom koju su izvadili iz automobila – ispričao je Padovani italijanskim medijima. 

 

Istaknuo je kako to nije bilo prvi put već da ih komšije 'teroriziraju već godinama'.

– Ta žena je ranije na mene bacala cigle, no policija tada nije baš ništa učinila – kazao je on. 

Inače, 21-godišnjakinja je poznata policiji po svom nasilnom ponašanju. Godine 2015. je završila na sudu zbog nasilja tokom krađe, a tada je uhapšen i Bugar. Muškarac je sada zadržan u zatvoru, dok je djevojka dobila zabranu prilaženja paru. U stan joj je bilo dopušteno samo doći po jednogodišnje dijete, a nakon toga se ne smije više približavati. Zbog nasilja, 200-tinjak stanovnika Genta okupilo se u znak potpore paru koji je pretučen. 

– Drago nam je zbog toga što smo mi gosti u tom gradu i nadam se da će ovo biti poruka da se tako nešto nikad ne ponovi – rekao je Mauro Padovani.