fbpx Hrvatska na krcatom Poljudu za poluvrijeme potopila Mađarsku

Hrvatska na krcatom Poljudu za poluvrijeme potopila Mađarsku

Home

Hrvatska na krcatom Poljudu za poluvrijeme potopila Mađarsku

Strijelci za Hrvatsku su bili Luka Modrić u 5., i Bruno Petković u 24. i 42. minuti


Nogometna reprezentacija Hrvatske je na Poljudu u Splitu u grupi E u kvalifikacijama za Euro 2020. slavila protiv Mađarske sa 3:0, javlja Anadolu Agency (AA).

Strijelci za Hrvatsku su bili Luka Modrić u 5., i Bruno Petković u 24. i 42. minuti. Mađari su od 56. minute igrali sa igračem manje nakon što je Laszlo Kleinheisler dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Reprezentacija Sjeverne Makedonije je u Skoplju u grupi G savladala Sloveniju sa 2:1. U istoj grupi, selekcija Austrije je u Beču pobijedila Izrael rezultatom 3:1, dok je Latvija u Rigi poražena od Poljske sa 0:3.

Selekcija Holandije je u Rotterdamu u grupi C savladala Sjevernu Irsku rezultatom 3:1.

Reprezentacija Rusije je u grupi I u Moskvi slavila protiv selekcije Škotske sa ubjedljivih 4:0. U istoj grupi, Belgija je deklasirala San Marino sa 9:0.

U ostalim mečevima su postignuti sljedeći rezultati: Kazahstan – Kipar 1:2, Bjelorusija – Estonija 0:0 i Slovačka – Vels 1:1, prenosi Fokus.

U petak su na programu sljedeći mečevi kvalifikacija za Euro 2020: Andora – Moldavija, Češka – Engleska, Island – Francuska, Crna Gora – Bugarska, Portugal – Luksemburg, Turska – Albanija i Ukrajina – Litvanija.

Topic
Objavio: Čet, 10/10/2019 - 22:57
Back to top