Hrvatska sljedeći tjedan planira probni party bez mjera

.

Šef Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović (HDZ) najavio je plan velikih projekata s javnim okupljanjima, koji bi im otvorili mogućnost da odluke koje se budu donosile u budućnosti ne budu restriktivne na svim razinama.

Predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja Žaklina Troskot izjavila je kako će prvi pilot-party biti održan u četvrtak, 13. svibnja, bez spominjanja lokacije. Prva grupa ljudi koji će moći ići na prvu dozvoljenu korona zabavu su osobe koje su primile obje doze cjepiva, gdje nakon druge doze mora proći 14 dana. Osobe će dobiti narukvicu i ulaze u prostor gdje se mogu kretati kao da nema pandemije, bez maske i razmaka.

Osobe će se nakon sedam dana morati testirati, kako bi se vidjelo je li zabava donijela rezultate. Naredni pilot-projekt je održavanje domjenka ili svadbe, gdje će biti isto veći broj uzvanika i glazbenika, gdje će biti cijepljenje osobe i osobe koje su preboljele koronavirus unazad šest mjeseci te osobe koji nisu ni jedno ni drugo, ali će se moći testirati ispred objekta gdje se održava zabava.

U slučaju da pilot-zabave prođu dobro, od 27. svibnja se očekuje organizacija događaja bez ograničenja broja sudionika.