Veliki humanitarni koncert u Cazinu za pomoć Senaidu Ćatiću

35-godišnji Senaid Ćatić iz cazinskog naselja Pećigrad do prije godinu dana vodio je normalan porodični život sa svojom suprugom i dvoje maloljetne djece. A, onda, usljed oboljenja zakazuju mu bubrezi i tada počinje njegova lavovska borba za život.

Brojni su medicinski tretmani koje je ovah suprug i otac prošao, ali bezuspješno. Njegovim bubrezima, na žalost, nema lijeka. Za sada ga na životu održava jedino hemodijaliza na koju putuje svaki drugi dan u Kantonalnu bolnicu u Bihaću.

Jedini spas i način da se ponovo vrati u normalan život bez hemodijalize jeste transplatacija, za koju ima donora. Međutim, ovakav operativni zahvat se može obaviti samo u inostranstvu, a novčana sredstva koja su potrebna su ogromna. Senaid i porodica su jednostavno nemoćni, i potrebna im je pomoć dobrih ljudi da bi spasili život ovog čovjeka. 

Zbog hitnosti za prikupljanje novčanih sredstava neophodnih za transplantaciju, u cazinskom klubu Hemingway u subotu, 29. decembra 2018. godine, sa početkom u 19:00 sati, održat će se veliki humanitarni koncert.

Prisutne će zabavljati Amir i Elvisa Hadžić te ”Armin band”, kao i mnogi drugi cazinski estradnjaci. Ulaznica za ovu humanitarnu manifestaciju košta simboličnih 5 KM.

Svi oni koji mogu i žele pomoći, mogu to učiniti i uplatom na brojeve računa u galeriji ispod, a Senaida možete i lično kontaktirati na broj telefona: 061/601-506.