Hurija Karić, kćerka Fate Orlović: Majka je, hvala Bogu, dobro

asd
Nije tačno da je u bolnicu primljena u teškom stanju, istakla je Hurija

Nana Fata Orlović, koja je danas primljena na Kliniku za plučne bolesti UKC-a Tuzla dobro se osjeća, kazala je za Oslobođenje njena kćerka Hurija Karić.

- Danas se govorilo čak i da je u teškom stanju primljena u bolnicu, što nije tačno. Znate kako to ljudi rade, pričća dok ide od usta do usta naraste. Majka je primljena na redovne preglede, kako ne bi morala svaki dan ići u Dom zdravlja. U bolnici su joj, kao i ranije što se dešavalo, izašli u susret i primili je kako bi uradili redovne pretrage, kazala nam je Hurija.

Napomenula ja kako su se čak u toku dana na društvenim mrežama pojavile i informacije da joj je majka preminula.

- Ništa od toga nije tačno. Zvali su i mene da  me pitaju oko toga. Hvala Bogu, majka je k'o od kamena. Naravno, niko od nas ne zna kada će ko preseliti, ali majka je trenutno, hvala Bogu, dobro, dodala je Hurija.

Podsjećamo, prije dva dana teške građevnske mašine su iz avlije Fate Orlović u Konjević polju su konačno uklonile nelegalno sagrađenu crkvu. Pravna borba nane Fate za svoju imovinu trajala je dvije decenije, ali je na kraju ova vitalna starica izvojevala pobjedu nad nepravdom.