Nestali Huse Bešić navodno viđen na području Bosanske Krupe

Velika akcija potrage za nestalim Husom Bešićem iz Sanskog Mosta traje od 14. januara 2019. godine, ali ovom 67-godišnjaku nema ni traga ni glasa.

Bešićev nestanak policiji je prijavila njegova kćerka, koja je rekla kako je otišao od kuće u nepoznatom pravcu i nije se vratio.

Kako nezvanično saznajemo, Bešić je viđen na području Bosanske Krupe, a svi koji mogu pomoći u traženju nestalog Bešića mole se da obavijeste policiju ili porodicu na broj telefona: 061/396-945.

Prema informacijama, Huse je na dan nestanka imao povrijeđenu nogu i u posljednje vrijeme patio je od demencije, a u trenutku nestanka na sebi je imao plavu jaknu i farmerice.

Nedavno je održana i velika akcija u kojoj je sudjelovalo preko 200 učesnika, pripadnika policije, Civilne zaštite, lovaca, ribolovaca, planinara, članova sportskih udruženja te drugih građana, i tom prilikom pretraženo je široko područje od nekoliko desetina kvadratnih kilometara. Detaljno je pretraženo i korito rijeke Sane koje protiče ovim područjem, a u potragu je bio uključen i dron koji je snimio cijelo područje.