I dalje prijeti opasnost na brodu na kojem su se otrovali turisti: Pozlilo policajcu i vještaku

Brod se još nalazi usidren na hvarskoj rivi.

Zrak u potpalublju jedrenjaka Atlantia, u kojem su se jučer otrovali talijanski turisti, i u kojem traje intenzivan pregled policije i inspektora raznih profila, još uvijek je toksičan i opasan. I to jako.

Da je tome tako, mogli su se uvjeriti i prolaznici na hvarskoj rivi jer je, kako su nam ispričali, pozlilo jednom policajcu kojeg je odvezla Hitna pomoć, piše Jutarnji.hr.

- Cijelo jutro policija ulazi i izlazi iz potpaljublja. Čovjek s maskom i bocom za kisik uđe, pa se zadrži možda par minuta, pa opet izađe. I tako svako malo. Plinovi u potpalublju su očito prejaki. Ubrzo je stigla Hitna pomoć pa je u pratnji dvojice, pak, van izašao drugi čovjek kojem je na leđima pisalo krim policija. Njega su uveli u vozilo Hitne, a koliko se moglo vidjeti kroz staklo, unutra su ga hladili nekim fasciklom – ispričao je za Jutarnji svjedok očevidac.

Kako smo uspjeli doznati, s krim tehničarom u vozilu Hitne odvezen je preventivno u ambulantu i vještak jer su obojica zbog lošeg zraka u potpalublju, osjetila nelagodu.

Prema informacijama kojima raspolažemo, njih dvojica će zdravstveno biti dobro, a glavni uzrok tragedije, kako se neslužbeno može čuti, leži u agregatu na brodu odakle se širi toksičan plin.

Osim hvarskih i splitskih policajaca, na mjestu uviđaja se nalaze i njihove talijanske kolege koji nadgledaju svaki korak istrage, a upravo su na brod pristigli i vatrogasci.