I danas sunčano i toplo, poznata prognoza za vikend

as
Jutarnja temperatura oko 9, a dnevna oko 27 stepeni

Prema najavama meteorologa danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Vjetar slab uglavnom zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a dnevna od 24 do 30, u sjevernim područjima Bosne do 32 stepena.

U Sarajevu sunčano. Jutarnja temperatura oko 9, a dnevna oko 27 stepeni.

Prvog dana vikenda bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ili krajem dana ponegdje na sjeverozapadu Bosne je moguć lokalni pljusak. U kasnim večernjim satima pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 19, a dnevna od 26 do 32, na sjeveru Bosne 34 stepena.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima i dio prijepodneva pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, u centralnim, jugozapadnim i jugoistočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 23 do 28, na jugu do 30 stepeni.

U ponedjeljak umjereno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 29 stepeni.