I danas u BiH oblačno vrijeme, za vikend stižu kiša i snijeg

S
Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1 stepen, na jugu zemlje do 4 stepena

 

U Bosni danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1 stepen, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 stepeni, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana očekuje se susnježica ili snijeg, a u nizinama će padati i kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1 stepen, na jugu zemlje do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6 stepeni na jugu zemlje do 10 stepeni.

U nedjelju u našoj zemlji, također, oblačno vrijeme. Širom zemlje će padati susnježica i snijeg. Na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1 stepen, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4 stepena na jugu zemlje do 9 stepeni.