I drugari iz razreda pomažu liječenje Farisa Kršića

Srednjoškolac iz Fojnice Faris Kršić od ranog djetinjstva ima značajne zdrastvene probleme. Kreće se uz pomoć štaka, bez oslonca na desnu nogu, koja je kraća za skoro 2,5 centimetra. Potrebna mu je hitna operacija desnog kuka, odnosno ugradnja bescementne endoproteze kuka. Kako su naveli iz Srednje mješovite škole “Zija Dizdarević”, zbog složenosti zdrastvenog sistema u Bosni i Hercegovini, zahvat je potrebno uraditi u Hrvatskoj, u Specijalnoj bolnici za ortopediju i opću hirurgiju „Dr. Nemec“.
Image

Kako nam je kazala Azra Buljina iz Vijeća učenika SMŠ „Zija Dizdarević“, u saradnji s Crvenim križom općine Fojnica, održali su akciju “Kolačić za  Farisa”, na kojoj je prikupljeno nešto više od 1.000 KM.

- Idemo dalje, KK Star iz Fojnice organizira humanitarnu košarkašku utakmicu za Farisa uz pomoć prijatelja iz KK Kakanj i KK Gen Sarajevo, a utakmica se igra 24. decembra u 19 sati u dvorani Osnovne škole “Muhsin Rizvić” u Fojnici - kaže Buljina.

Svi oni koji žele pomoći, novac mogu uplatiti na račun u “Sparkasse banci” broj 1994706047208902, na ime  Faris Kršić, a svrha je operacija