I FUP-ovci uhvaćeni na Skyu!

fmup

Riječ je o visokopozicioniranim pripadnicima ove policijske agencije koji su pomagali osobama iz kriminalnog miljea.

Kako pohapšeni članovi kriminalne bande povezane s aplikacijom Sky sarađuju s Tužilaštvom BiH, tako na vidjelo izlaze njihove brojne relacije s pojedinim policijskim pripadnicima širom države!

Ovoga puta u Skyu su uhvaćeni i pojedini pripadnici Federalne uprave policije (FUP).

 

Sve otkrio

Riječ je o visokopozicioniranim pripadnicima ove policijske agencije koji se spominju u Sky aplikaciji uhapšenog Elvisa Keljmendija, koji je, nakon što je propjevao u Tužilaštvu, u kućnom pritvoru. Ali na desetine je poruka u kojima se spominju pojedinci iz FUP-a, a otkriveni su u kriptovanim porukama.

Ime ovog službenika FUP-a spominje se, također, i u komunikacijama Keljmendija s uhapšenim Denisom Stojnićem.

Sve ove poruke sada imaju državni tužioci. A dodatno je sve priznao Keljmendi. Ranije je otkriveno da su pojedine osobe koje Tužilaštvo sumnjiči za organizirani kriminal i promet narkotika imale pomoć u MUP-u KS, MUP-u RS, SIPA-i, ali i Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Kako se raspakuje Sky, tako se otkriva sve više pripadnika policije koji su im pomagali i štitili ih u nezakonitim radnjama. Do sada ih je uhapšeno 14. Od Granične policije do Direkcije za koordinaciju policijskih tijela. Uskoro će spisak biti proširen.

 

Nazovi novinara

Stojnićevo ime spominje se i u komunikacijama s direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem Osmicom. Zabilježeno je više poruka između Keljmendija i Osmice u kojima se spominje Stojnić.

Zanimljivo je, saznaje “Avaz”, da se u komunikaciji članova ove kriminalne bande na Sky i Anomu spominje i ime jednog novinara koji im je „pomogao“.