Imranu i Iman treba 10.000 eura za liječenje u Turskoj

Četverogodišnji Imran Bašić i njegova 17 mjeseci starija sestra Iman iz Sarajeva već duže vrijeme vode bitku za zdravlje.

Imran je imao mononukleouzu, koja je izazvala niz zdravstvenih problema, a prema posljednjem mišljenju ljekara, moguće je da se radi i o mišićnoj distrofiji.

Problemi s govorom

S druge strane, Iman je, nakon što je primila MMR vakcinu, dobila povišenu temperaturu i napad, nakon čega ima poteškoća s govorom i niz drugih komplikacija. Oboje trebaju temeljnu dijagnostiku, na osnovu koje se trebaju odrediti odgovarajući tretmani za liječenje. Njihovi roditelji Mirela i Selvedin ističu kako je svaki njihov dan borba za ozdravljenje Imrana i Iman.

- Moja Iman je normalno pričala sve dok nije primila tu vakcinu, od tog momenta počinje naša borba. Najgore je što niko od ljekara nije napisao tačnu dijagnozu. Samo prepisuju dijagnoze jedni od drugih. Na svoju ruku smo je uključili u EDUS, jer nam doktori ništa ne pomažu. Samo nas pošalju kući - kazala je Bašić.

Mirela ističe kako ni Imran još nije dobio tačnu dijagnozu. Do sada su sakupili polovinu potrebnih sredstava za odlazak njihove djece u Tursku radi dijagnosticiranja bolesti.

Pomoć prijatelja

- Uz pomoć naših prijatelja, porodice i kolega, sakupili smo 10.000 KM, a potrebno je 10.000 eura. Tako da smo negdje na pola puta. Samo želimo da naša djeca dobiju tačnu dijagnozu. Doktori nas tako olako puštaju kući da čekamo da se nešto gore desi - istaknuo je Selvedin.

Kako pomoći

Svi ljudi dobre volje koji žele pomoći da ovo dvoje mališana otputuju u Tursku, mogu pozvati roditelje na broj 061 807 994 ili uplatiti novac na broj žiroračuna 1613000073552536 u Raiffeisen banci na ime Mirela Bašić.

Izvor: