Incident u Zenici, jedna osoba izbodena

U zeničkom naselju Trgovišće, tačnije u ulici Štrosmajerova, u poslijepodnevnim satima došlo je do incidenta u kući na broju 121, usljed čega je teško povrijeđena ženska osoba inicijala T.S., saznaje Avaz.ba.

Prema zvaničnim informacijama iz Operativnog centra MUP-a ZDK, povrijeđena je prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja ljekarske pomoći.

⁃ Osoba inicijala M.Š., upotrebom hladnog oružja, najvjerovatnije noža, nanio je teže tjelesne povrede Zeničanki inicijala T.S., konstatirane u Kantonalnoj bolnici Zenica - kažu iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Na licu mjesta uviđaj vrše policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK, a sa cjelokupnim slučajem upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva ZDK.

Dežurni ljekar Urgentnog bloka zeničke bolnice izjavio je za Avaz.ba. kako je povrijeđena, nakon opservacije na ovom odjelu, prebačena na Odjel hirurgije.

- Na naš odjel primljena je u stabilnom stanju. Nakon opservacije, prebačena je na Odjel Hirurgije – kaže dežurni ljekar.

Još nije poznat uzrok incidenta, a kako saznajemo na licu mjesta, akteri su, najvjerovatnije, Romi.