Indexovu anketu ispunilo više od 38.000 čitatelja, evo koga žele za predsjednika

JUČER u 18 sati objavili smo anketu u kojoj smo vas pitali za koga ćete glasati na predsjedničkim izborima za dva dana. Indexovu anketu ispunilo je više od 38.000 čitatelja. Daleko najviše vaših glasova dobio je Zoran Milanović - čak 14.033. Slijede Dario Juričan sa 6832 glasa i Miroslav Škoro s 4652 glasa. Kolinda je dobila svega 2949 vaših glasova, a daleko najmanje dobio je Nedjeljko Babić - svega 108 glasova.
Image

Preračunato u postotke, Milanović je osvojio 37 posto glasova, slijede Juričan s 18 posto, Škoro s 12 posto i Kolakušić s 8 posto. Kolinda je osvojila svega 9 posto glasova čitatelja Indexa.

Image

Kao što je poznato, kandidature su podnijeli aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uz podršku HDZ-a, bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović i pjevač Miroslav Škoro. Njih troje po različitim istraživanjima za sada imaju najviše šansi.

Među kandidatima koji se natječu za predsjedničku lentu i fotelju na Pantovčaku su europarlamentarac i bivši sudac zagrebačkog Trgovačkog suda Mislav Kolakušić te ekonomist s Princetona Dejan Kovač, nezavisni kandidat kojeg podržava HSLS.

Na predsjedničke izbore kao kandidat izlazi i čelnik stranke Desno Anto Đapić, kao i kandidatkinja Radničke fronte Katarina Peović.
 
Među 11 kandidata za predsjednika Republike Hrvatske je i redatelj Dario Juričan koji je zatražio službenu promjenu imena u Milan Bandić, a svoj izborni program promovira pod motom "Korupcija svima, a ne samo njima".

Sljedeći hrvatski predsjednik želio bi postati i saborski zastupnik Ivan Pernar koji se kandidirao uz podršku svoje Stranke Ivana Pernara, kao i predsjednica Starta Dalija Orešković te do sada vrlo malo poznat predsjednik Hrvatske stranke svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca Nedjeljko Babić.