Inicijativa: Proglasiti 25. maj Danom žalosti u cijeloj Federaciji BiH

Home

Inicijativa: Proglasiti 25. maj Danom žalosti u cijeloj Federaciji BiH


Dan kada je u Tuzli život izgubila 71 mlada osoba treba biti proglašen danom žalosti na cijeloj teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Komisija za obrazovanje, kulturu, sport i mlade Skupštine Tuzlanskog kantona je na sjednici usvojila i uputila u skupštinsku proceduru inicijativu kojom se, ukoliko bude prihvaćena na sjednici Skupštine, od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine traži da se 25. maj – Dan pogibije 71 osobe na tuzlanskoj Kapiji proglasi danom žalosti na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Skupština Tuzlanskog kantona je i ranije ovu inicijativu upućivala Vladi Federacije Bosne i Hercegovine smatrajući da dan kada je u Tuzli život izgubila 71 mlada osoba treba biti proglašen danom žalosti na cijeloj teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako Vlada Federacije BiH nije reagovala po ovom pitanju, a Vlada Tuzlanskog kantona je odlukom proglasila 25. maj danom žalosti na području Tuzlanskog kantona, Komisija želi ponovo aktuelizirati i pokrenuti aktivnosti proglašenja 25. maja danom žalosti na teritoriji cijele Federacije BiH.

 

(Izvor: Fena)

Objavio: Čet, 27/04/2017 - 13:12

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top