Inicijativa u Tuzli: Most umjesto po Balaševiću nazvati po mladoj Mineli Zukić

z

Naime, radi se o ocu Minele Zukić, djevojke koja je tragično nastradala 2014. godine i čiji su organi donirani kako bi se spasila 3 ljudska života. On lično podržava navedenu ideju građana i smatra da je dobra. Međutim, primjetio je da na objavi vijesti ima dosta komentara koji govore kako upravo njegova kćerka Minela zaslužuje ovakvu počast.

Naveo je da je njegov prijatelj dobio veliku podršku, poznavaoca Mineline priče i priče njene porodice, u namjeri da uputi pismeni zahtjev da se most prema Panonskom jezeru, u centru Tuzle, imenuje po Mineli Zukić.

z

U zahtjevu je navedeno da to ne mora biti isključivo spomenuti most, već se predlaže “neka druga lokacija, trg ili ulica gdje se okupljaju mladi.” Isti zahtjev je danas, 23.10.2021., od strane Hasiba Ibrahimovića – Pibeta, predan Službi za komunalne poslove grada Tuzla na razmatranje. Krajnju odluku o ovoj inicijativi će dati vjećnici Gradskog vijeća Tuzla.

Podsjećamo, danas je neformalna grupa građana simbolično postavila pločicu sa imenom Đorđa Balaševića na mostu prema Panonskom jezeru. Niko od građana nije kontaktirao Gradsku upravu, stoga će pločica morati biti skinuta, što će vjerovatno produžiti brojne rasprave po ovom pitanju na društvenim mrežama.