Inspektori u tržnim centrima: Provjera poštivanja naredbi i preporuka nadležnih u pogledu zaštite od koronavirusa (VIDEO)

Nnn

Da li kupci nose maske i drže fizički razmak prilikom kupovine, provjeravali su danas i inspektori Kantonalne inspekcije. Ušli su u tržne centre, kako bi upozorili na epidemiološko zaštitne mjere ali i sankcionisali one subjekte koji ih ne poštuju... 

Da li se poštuju naredbe i preporuke nadležnih kriznih štabova i Zavoda za javno zdravstvo, na terenu su danas provjeravali inspektori Kantonalne inspekcije. 

Predmet nadzora bili su trgovački centri u svih osam općina USK. Epidemiološko - zaštitne mjera na terenu se uglavnom poštuju kod većine subjekata, dok ima i onih koji su se i pored ranijih upozorenja oglušili na naloge inspektora, pa do danas nisu otklonili nepravilnosti i nedostatke. S druge strane, građani u strahu od koronavirusa, uglavnom nose maske, i to propisno, što ranije bio slučaj.

Inspektori su tako po programu rada danas bili u tržnim centrima u drugim općinama i gradovima USK. Nakon Bihaća, pratili smo ih do Cazina. Uz dozvolu vlasnika snimili smo inspekcijsku kontrolu unutar jednog tržnog centra. I sve je bilo po pravilu -  poštivao se fizički razmak, na kasama nije bilo gužvi a uglavnom svi kupci su imali zaštitne maske. I to  ne zbog straha od inspekcijskog nadzora, nego zbog koronavirusa, što su potvrdili i pred našim kamerama.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE