Irma će trčati iz ljubavi prema bolesnoj majci

Visočanka Irma Zerdo trčat će 21. jula u Tuzli svoj peti polumaraton, a kilometre koje istrči prodavat će kako bi prikupila što više novca za liječenje svoje majke, koja boluje od karcinoma i potrebno je da uradi PET CT nalaz.

Teško saznanje

Trčanjem se počela baviti početkom 2016. godine, nakon što je saznala da joj majka boluje od opake bolesti, jer joj je to najviše pomagalo da se nosi s teškim saznanjem.

Prvi polumaraton istrčala je u Sarajevu, a ovaj tuzlanski bit će, kako kaže, poseban.

- Kako bi nastavila s liječenjem, mama mora uraditi taj nalaz za koji su potrebna veća novčana sredstva, a mi ih nemamo, pa sam odlučila svoj peti maraton trčati za svoju mamu. Prodavat ću kilometre, ukupno ih je 21, a mogu ih kupiti pojedinci ili grupe po početnoj cijeni od 10 KM. Naravno, može se dati i više, a najvažnije je to da je neko spreman platiti, a samim tim pomoći meni i mojoj mami u ostvarenju našeg cilja – pojasnila je Irma.

Ovakve akcije u posljednje su vrijeme česte među trkačima i efikasan su način za prikupljanje novca, a Irma se ne namjerava zaustaviti na ovom polumaratonu.

Imena na zastavi

- Imam u planu na neki način istaknuti sve koji me podrže, možda ću na zastavi ispisati imena onih koji su kupili kilometre. Nastavit ću trčati, u budućnosti možda i maraton, dok ću naredni polumaraton trčati za korisnike Dnevnog centra za djecu i odrasle u Dobrinju kod Visokog, čiji je korisnik i moja sestra – poručila je Zerdo.

Svi koji imaju namjeru podržati Irmu i njenu majku te kupiti kilometre polumaratona, to mogu učiniti putem žiroračuna u „Addiko banci“: 3060332720243849, ime i prezime: Irma Zerdo, ulica Pinjagića 5, Visoko, svrha uplate: za PET CT nalaz.