fbpx ISIL izveo novi napad u Izraelu: Neće biti posljednji

ISIL izveo novi napad u Izraelu: Neće biti posljednji

Home

ISIL izveo novi napad u Izraelu: Neće biti posljednji


Islamska država preuzela je u subotu odgovornost za napad u Jerusalemu u kojem je dan ranije ubijena izraelska pogranična policajka, najavljujući pri tom nove napade, prenijela je novinska agencija Islamske države Amaq.

Islamska država poručila je kako taj napad “neće biti posljednji”.

Izraelske sigurnosne snage ubile su u petak trojicu Palestinaca koji su izveli dva napada oružjem i noževima od kojih je u jednom ubijena izraelska policajka.

Napadi palestinskih počinioca izvedeni su istovremeno u dva područja u blizini Damaščanskih vrata jeruzalemskog starog grada ograđenog zidom.

Policija je dvojicu Palestinaca ustrijelila nakon što su otvorili vatru na skupinu izraelskih policajaca i pokušali ih probosti noževima. U drugom napadu Palestinac je usmrtio nožem graničnu policajku nakon čega ga je policija ustrijelila. Još je jedan izraelski policajac povrijeđen u ovim napadima.

Val palestinskih uličnih napada započeo je u oktobar 2015., ali je od tada oslabio. Izrael kaže da to nasilje potiče palestinsko čelništvo.

Palestinske vlasti, koje imaju ograničenu samoupravu na Zapadnoj obali, negoduju to i kažu kako napadači djeluju zbog frustracije koju izaziva izraelska okupacija tog područja koje Palestinci traže na mirovnim pregovorima koji su u zastoju od 2014.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Sat, 17/06/2017 - 12:34

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top