Ismail Zulić iz Bihaća treba pomoć dobrih ljudi

Ismail
Znate li onaj osjećaj kada nekom otklonite neku brigu i tugu zamijenite osmijehom? Neprocjenjivo, je li tako?

 

Ako već pratite rad i aktivnosti Humanitarne organizacije "4 Life" onda ste sigurno jedna od upravo tih osoba koje poznaju taj osjećaj i koje ne propuštaju priliku učiniti djela koja su od koristi drugim ljudima.

A, priča o mladom Bišćaninu Ismailu Zuliću je tačno ta prilika koja se ne propušta ukoliko želite zaista pomoći nekom da riješi veliki problem i otkloni veliku brigu iz života.

Liječničkim jezikom kazano, Ismailova dijagnoza je ventrikularna aritmija. Prevedeno na jezik običnih ljudi, ova atipična srčana aritmija može izazvati zastoj u radu srca s najgorim posljedicama, a ničim je nije moguće predvidjeti ili prevenirati.

Rješenje je u ugradnji tzv. baterije koja je moguća u Turskoj gdje se Ismail trenutno i nalazi u Başkent University İstanbul Hospital.

Za kompletan zahvat ugradnje srčane baterije koja će u budućnosti, dođe li do srčanog zastoja, preuzeti funkciju Ismailovog srca i tako mu omogućiti mirniji život bez stalnog straha, košta 34.110 eura.

Iznos koji ćemo, udruženim snagama, vrlo brzo prikupiti u ovom trenutku za Ismaila i njegove roditelje znači sve jer prije samo godinu dana, iznenada i bez ikakvih prethodnih simptoma Ismailu je na bazenu pozlilo i njegovo srce je prestalo s radom. Na licu mjesta našla se medicinska sestra koja je pružila stručnu prvu pomoć i praktično spasila život ovom dječaku. No, nakon toga uslijedila je osamnaestosatna koma i prognoze ljekara koji su davali minimalne šanse da će Ismail preživjeti. Uz Božiju volju, Ismail je sve to prebrodio i trenutno ne osjeća čak ni posljedice ovog događaja. Međutim, strah od ponavljanja istog scenarija stalno je prisutan, a živjeti sa strahom ponekad je gore od života sa nekim oblikom boli.

I zato je važno da djelujemo odmah. Istog ovog trena. Bez odgađanja! Zašto sutra, a ne odmah sada? Ismail je već na pravom mjestu i s pravim ljekarima, a mi trebamo samo prikupiti potrebna sredstva i što prije objaviti vijest da je operacija uspješno završena, a naš Ismail krenuo natrag u domovinu bez tereta brige na svojim i plećima svojih roditelja

Vaše donacije možete uplatiti na sljedeće načine:

Facebook: https://www.facebook.com/donate/63924035168 2461/

PayPal:

office@society4life.com

http://paypal.me/society4life

 

Uplate iz dijaspore:

Ime: 4 Life

IBAN AT40 1860 0000 1044 9825 

BIC VKBLAT2L

 

Račun u Bosni i Hercegovini:

Ime: Ured 4 Life u BiH

NLB BANKA d.d. Sarajevo

132-260-20221387-52

ASA Banka d.d. Sarajevo

134-302-11300001-16

 

Lične uplate:

Trg Zlatnih Ljiljana bb

Zgrada Posta (1. sprat kancelarija br.6)

77220 Cazin

 

Naznaka: Ismail Zulić / Projekt 0128

 

FOTO