Ismet Gavrankapetanović neće biti direktor KCUS-a jer ne ispunjava uvjete za vršenje funkcije

,

Ismet Gavrankapetanović ne ispunjava uvjete za vršenje funkcije generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Naime, on nije dostavio sve potrebne dokaze o ispunjavanju posebnih uvjeta iz tačke IV podtačka B) tj. nema Certifikat o obavljenoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta u skladu sa Pravilnikom o uvjetima u pogledu vrste završenog fakulteta zdravstvenog usmjerenja koje moraju ispuniti osobe koje konkurišu za direktora zdravstvene ustanove (Službene novine Federacije BiH” br.77/17 161/21).

Umjesto toga, Gavrankapetanović je dostavio Uvjerenje o završenom drugom ciklusu studija tj. dokaz da je završio drugi ciklus studija u trajanju od dva semestra/jedna godina – 60 ECTS na Univerzitetu u Sarajevu – Ekonomski fakultet, Master program.

Međutim, to nije dovoljno jer se za generalnog direktora traži da posjeduje “znanje iz zdravstvenog menadžmenta, i to sva tri nivoa edukacije u skladu s propisima o kontinuiranoj profesionalnoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta, odnosno završenoj specijalizaciji iz zdravstvenog menadžmenta ili završenom postdiplomskom studiju iz zdravstvenog menadžmenta”, javlja Faktor.