Ismet Gavrankapetanović: “Pokušat ćemo vratiti stručnjake u BiH”

.

Nakon što je Ismet Gavrankapetanović imenovan za novog generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu

Gavrankapetanović je zahvalio Upravnom odboru na ukazanom povjerenju jer su podržali njegov izbor za direktora KCUS-a.

“Preuzimanje funkcije generalnog direktora doživljavam kao časnu obavezu i prihvatam sa velikom odgovornošću.

Primarni zadatak i cilj svih naših nastojanja je rad u službi bolesnika, ali i stvarnanje radne klime, koja će nam omogućiti da sve raspoložive potencijale stavimo upravo u službu optimalnog pružanja zdravstvenih usluga”, kazao je.

Ističe da je njegov interes usmjeren prema budućnosti.

“Klinički centar vidim kao instituciju izvrsnosti koja može parirati (stati rame uz rame) ostalim centrima u regionu”, poruka je Gavrankapetanovića.

Iznio je nekoliko svojih ideja za rad u budućem periodu.

“Namjeravam osnažiti profesionalne i stručne timove, koji će omogućiti ostvarenje te vizije. Fokus mog djelovanje bit će usmjeren na nekoliko suštinski važnih procesa. Prioritetnim smatram kreiranje motivirajuće radne atmosfere, koja će pobuditi entuzijazam uposlenika.

Neizmjerno važnim smatram i omogućavanje kontinuiranog stručnog usavršavanja. Uložit ćemo napor da u kliničkom centru ponovo stvorimo atmosferu koja će biti, ne samo dovoljno dobra da zadrži sjajan kadar kojim raspolažemo, nego i djelovati motivirajuće na naše stručnjake da se vrate u domovinu i pridruže nam se”, poruka je novog direktora.

Kaže da će takva atmosfera koju bude kreirao biti ujedno i poticaj “prijateljima širom svijeta, koji su spremni da nam pruže pomoć u ponovnom uzdizanju naše ustanove na nivo vrhunskog medicinskog centra”.

“Sa aspekta uspostavljanja saradnje s naučnim institucijama, naglasak će, naravno, biti na snažnoj vezi sa Univerzitetom u Sarajevu, na koji smo primarno oslonjeni, ali ćemo njegovati univerzalnu otvorenost prema drugim naučnim ustanovama u zemlji i inostranstvu.

Svjestan sam zahtjevnosti i ozbiljnosti ovog zadatka, ali i njegove historijske vrijednosti. Ovo je državni projekat od posebnog interesa za BiH. Stoga pozivam sve institucije u državi da pokažu i prepoznaju suštinski značaj ovog projekta i svojim aktivnim učešćem i podrškom doprinesu njegovom uspjehu”, poručio je Gavrankapetanović.