Isplaćeni uposlenici cazinskog, bužimskog i bosanskopetrovačkog doma zdravlja- iz kojih sredstava?

,

S obzirom da je isplata decembarske plaće zdravstvenim radnicima ovih ustanova izazvala brojne špekulacije, ispitali smo na koji način i iz kojih sredstava je to učinjeno.

Zdravstveni radnici u Unsko-sanskom kantonu  još ne mogu dobiti plaću iz decembra prošle godine, jer Finansijski plan i program Zavoda zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona za 2022. godinu nije dobio potrebnu podršku poslanika u kantonalnoj skupštini. Ipak jučer je  menadžement tri kantonalne zdravstvene ustanove svojim uposlenicima je isplatio plaću.

Cazinski, bužimski i bosanskopetrovački uposlenici tamošnjih domova zdravlja dobili su decembarsku plaću, što je izazvalo špekulacije i otvorilo mnogobrojna pitanja. Upravo o ovoj problematici na posljednoj sjednici Skupštine govorio je direktor Kantonalnog zavoda zdravstvenog osiguranja koji je tada naglasio da samo tri zdravstvene ustanove u Kantonu mogu isplatiti decembarske plaće iz vlastitih rezervi, apelirajući na menadžment ustanova da o tome u buduće vode računa.