Isplivali detalji misteriozne smrti u Krčedinu: Starica ubijena pa zapaljena u kontejneru

Nakon utvrđivanja identiteta žene čije je ugljenisano tijelo prije 15 dana bačeno u kontejner u Krčedinu, policija je blizu rasvjetljavanja monstruoznog ubistva M. G. (80) iz Beograda.

Kako "Blic" saznaje, u istrazi je privedeno nekoliko osoba, bliskih žrtvi sa kojima navodno nije bila u rođačkim odnosima, za koje se vjeruje da su povezane sa ovim zločinom. 

Ugljenisano tijelo nesretne žene nađeno je 20. juna u Dunavskoj ulici, u blizini vikend-naselja Breskvik, kod Krčedina. Tog četvrtka, oko 16 sati, mještanin koji je šetao vikend-naseljem ugledao je prevrnuti kontejner.

Kada se približio, vidio je dijelove tijela koji su virili iz njega. Gornji dio tijela, trup, bio je van kante, i totalno ugljenisan. U blizini kontejnera nisu nađeni nikakvi predmeti koji bi, u tom momentu pomogli u identificiranju žene, prenosi Avaz.

Uviđaj koji su obavili forenzičari iz Sremske Mitrovice, ali i sjedišta MUP-a, trajao je dva dana. Ostaci ugljenisanog leša poslati su na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, da bi se utvrdio uzrok smrti, ali i identitet nastradale žene. Forenzičari su detaljno pregledali kontejner, i svi materijalni tragovi, za koje se pretpostavljalo da mogu pomoći u rasvjetljavanju zločina, poslati su na analizu. Na početku istrage nije se moglo precizirati je li žrtva ubijena pored kontejnera, pa je njeno tijelo bačeno u kantu ili zapaljeno, ili je zločinac automobilom dovezao leš i samo ga se riješio u Krčedinu.

 - Ubrzo je utvrđeno da je ubijena 80. godišnja M. G. i da je živjela u Beogradu - saznaje "Blic" od izvora bliskog istrazi.

Poslije tog saznanja, sremskomitrovačkoj policiji u istrazi su se pridružile i kolege iz prijestonice.

Nakon što je ustanovljeno ko je žrtva i gdje je živjela, operativci su detaljno provjerili porodicu i okruženje ubijene žene, jer je sve ukazivalo da motiv i zločinca treba tražiti među njenim najbližima. Provjeravano je li bila u sukobu, sa kim i zbog čega, kao i je li osoba koja od njene smrti ima koristi i sa kojom se nije baš slagala u vrijeme zločina bile odsutna iz Beograda.

U međuvremenu su pregledani snimci nadzornih kamera u Krčedinu, kao i na prilazima ovom vikend-naselju na obali Dunava. Otežavajuća okolnost bila je to što je neposredno prije nalaženja leša, zbog toplog vremena, u ovo naselje pristiglo mnogo vlasnika vikendica, ali i njihovih gostiju.

Policajci su ipak uspjeli doći do operativnih saznanja na osnovu kojih su povezani mjesto zločina i osobe iz okruženja M. G., pa se očekuje da će privedeni završiti u pritvoru i to zbog sumnje da su počinili teško ubistvo.