Isporuka pitke vode u Velikoj Kladuši uredna

asd
Hitna pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 61 pacijenta, od čega je jedan pacijent upućen na dalje liječenje u KB Bihać. Dežurni doktori bili su dr. Amra Zulić i dr. Mustafa Hodžić.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok velikokladuški vatrogasci nisu intervenisali.

Isporuka pitke vode je uredna, kao i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće. Bez električne energije trenutno je nekoliko domaćinstava u Kudićima – Sabljakovići, te u Todorovskoj Slapnici 1 – Zaseok Džebići. Prema informaciji iz Elektrodistribucije, kvar će biti otklonjen u što skorijem vremenu.

Kladuško ljeto ulazi u samu završnicu. U okviru manifestacije „Kladuško ljeto 2021“ večeras od 20:30h u Parku prisutnu publiku zabavljaće grupa „Camino Verde“. Također, večeras će priliku za uživanje imati i najmlađi s obzirom da je na Trgu mladih planiran novi događaj, „Mak teatar“ – Predstava „Mačak u čizmama & Fire show“ (vatrenom performansu) što će biti izuzetno interesantno za djecu .

U parku su i dalje vrijedni ugostitelji, prodajne kućice i štandovi na kojima se posjetiocima nude i prodaju proizvodi, od hrane do slatkog programa, pića, igračaka, suvenira i ostalog. Povodom održavanja manifestacije „Kladuško ljeto 2021“ saobraćaj kroz centar Velike Kladuše biće obustavljen i preusmjeren na sporedne ulice u terminu od 19:00h do 01:00h. Obustava saobraćaja predviđena je svakim danom do 08. augusta.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom kolovozu, uz umjeren do povremeno pojačan promet vozila. Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

 Danas u Bosni i Hercegovini umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u sjevernim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C.

Biometeorološke prilike su loše. Prolazak fronte iznad Bosne i Hercegovine, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti, što će dodatno pogoršati visoke temperature u većem dijelu dana. Hroničnim bolesnicima savjetujemo suzdržavanje od jačih napora, a učesnicima u saobraćaju oprezniju vožnju, naročito u poslijepodnevnim satima. Poželjno je izbjegavati i duže zadržavanje na suncu, te postupati u skladu sa preporukama savjetodavnih službi.