Ispovijest žene koja je jučer pretučena metalnom šipkom: Kroz jecaje ispričala zašto

asd
Dodiruje se po intimnim dijelovima pred mojim kćerkama, izaziva mog muža, a jučer mu je zasmetao roštilj...

U njenoj ispovijesti o tome šta je uzrok jučerašnjeg sukoba, Mirela kaže da je to samo dio užasa koji svakodnevno proživljavaju sa komšijom, te da su zbog sukoba i svakodnevnih incidenata napustili kuću u kojoj žive i preselili se u vikendicu

Domaću javnost zgrozila je vijest i snimak koji je zabilježen iz mjesta Pribava kod Gračanice, a na kojem se vidi kako muškarac brutalno udara ženu metalnom šipkom. Žrtva je Mirela Dubinović, koje je jučer samo pukom srećom preživjela udarac u glavu koji joj je zadao komšija Džaferović Dževad.

U njenoj ispovijesti o tome šta je uzrok jučerašnjeg sukoba, Mirela kaže da je to samo dio užasa koji svakodnevno proživljavaju sa komšijom, te da su zbog sukoba i svakodnevnih incidenata napustili kuću u kojoj žive i preselili se u vikendicu.

-Mi se zaključavamo kuću, ne smijemo izaći, jer na nas ide vozilom i motociklom. Nemamo zaštitu od policije i više ne znamo kome da se obratimo, kazala je Dubinović pojašnjavajući da su imali problema s istim komšijom zbog čega su podnijeli više prijava, ali nikada ni jedan slučaj nije dobio svoj epilog na sudu.

Mirela tvrdi da Dževad posjeduje i vatreno oružje: “On ima pušku koju upire na moju djecu. Izaziva mog muža da se biju kako bi izgubio papire, jer radi u Sloveniji. Sve je to rečeno u policiji, ali nikad mu niko nije provirio u kuću".

Mirela kaže da je sukob nastao jučer kada su se iz vikendice vratili u svoju kuću i zapalili roštilj, koji je njemu smetao. Kaže da je udarac metalnom šipkom dobila kako bi zaštitila svoju djevojčicu na koju je Džaferović krenuo nakon što je vidio da snima incident.

Njene kćerke, kako ona kaže, često su seksualno uznemiravane od strane Dževada.

-Dodiruje se po intimnim dijelovima, zove kćerke i govori vidi ga, imamo proglema i sa njegovim sinom Adelom, ma ja sam iz kuće svoje otišla zbog njih, kaže vidno potresena Mirela jecajući za "Crnu Hroniku".

O napadu su se oglasili i iz MUP-a TK

U šturom saopćenju iz MUP-a TK su kazali da je u nedjelju 1. avgusta, Policijska stanica Gračanica zaprimila poziv da je u naselju Pribava došlo do međusobne svađe i prepirke između M.D. (37) , M.D. (39) s jedne i Dž.Dž (48) i A.Dž. (76) i jednog 17-godišnjaka s druge strane.

-U tuči je M.D. zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara UKC u Tuzli, dok su Dž. Dž. lakše tjelesne povrede, konstatovane u Općoj bolnice u Gračanici, te je otpušten na kućno liječenje. Uviđaj su obavili policijski službenici OKP PU Gračanica i u toku je prikupljanje dokaza o tome kako je došlo do ovog nemilog događa, navodi se u saopćenju.