Ispričana priča žene žrtve nasilja u Bihaću

.
Posljednji slučaj ubistva žene se desio u Bihaću, a okupljenim sugrađanima obratila se i Jasminka, koja je ispričala priču jedne žene žrtve nasilja i pakao koji je preživjela kao žena sa svojim partnerom.

“Bila sam tinejdžerica kad sam ga upoznala. Bio je galantan, zgodan, i lijepo je govorio. Na početku zajedničkog života kad je počeo da me kontroliše. Postao je jedina osoba s kojim sam u kontaktu. Kada sam izlazila iz kuće išao je sa mnom. U napadima ljubomore i bijesa nanosio mi je fizičke povrede. Izgubila sam samopouzdanje i volju za životom. Dva puta sam pila teblete da se ubijem. Svi su mi govorili da ga napustim i osuđivali me zbog te veze. Trebala sam podršku. U jednom napadu sam ostala bez zuba i slomljene ruke. Bio je uhapšen i tamo je ostao 24 sata, a znala sam šta me čeka kada dođem kući. Našla sam sklonište u sigurnoj kući“, kazala je Jasminka.

Performans u Bihaću

U Bihaću je izveden performans sa kaiševima i kablovima kojima su mnoge žene udavljene. Žene su istaknule: "Nije nesretan slučaj, nego femicid."