Ističe rok od osam dana: Sebija i dalje šuti o zahtjevu UO KCUS-a, naredne sedmice definitivno ostaje bez direktorske fotelje!

B

Rok od osam dana, koji je novi Upravni odbor KCUS-a ostavio Sebiji Izetbegović da se izjasni o zahtjevu za smjenu sa čela ove medicinske ustanove ističe danas, saznaje portal "Avaza".

No, još uvijek generalna direktorica KCUS-a nije poslala izjašnjenje novom UO KCUS-a koji je traži njeno izašnjenje prije smjene, s obzirom da je ostala bez akademskih zvanja i da mora dokazati da je "profesorica."

Razlog za smjenu

Sebija Izetbegović, podsjećamo, tek iz trećeg pokušaja je preuzela poštu u kojoj se obaviještava o razlozima za smjenu. Od toga dana je počeo teći rok do kada se mora izjasniti.

Čak je prije dvije sedmice angažirala i policajce DKPTBiH da vrate kurira KCUS-a sa kapije, kako ne bi preuzela poštu, zbog čega je deblji kraj izvukao Bakir, jer je ostao bez pratnje.

Međutim, generalna "direktorica", koja se nalazi na bolovanju, kako stoje stvari, oglušila se na zahtjev novog UO KCUS-a. Moguće je da izjašnjenje pošalje poštom. No, ništa za sada nije stiglo članovima UO KCUS-a.

No, to ne mijenja proceduru za njenu smjenu, koja će, kako stoje stavi biti okončana već 27. novembra, kada je zakazana druga redovna sjednica UO KCUS-a.

V.d. direktor

Inače, umjesto Sebije Izetbegović, do okončanja konkursne procudre, KCUS-om će rukovoditi Alen Pilav, koji će biti imenovan za v.d direktora.

Načelno je dogovoreno da novi čelnik KCUS-a bude Ismet Gavrankapatanović, koji će se prijaviti na raspisani konkurs.