Italijani otkrili detalje razgovora Pirla i Džeke, jedan epitet bi mogao presuditi

.
Edin Džeko bi u narednim sedmicama mogao realizovati najveći transfer u svojoj karijeri i potpisati ugovor sa slavnim Juventusom.

 

Posljednjih dana intenzivirani su kontakti između Juventusa i Džeke, a prvi korak je napravio novi trener Stare dame, Andrea Pirlo.

 

Nakon što je Gazzetta dello Sport objavila da je Pirlo telefonskim putem kontaktirao Džeku, Corriere dello Sport je objavio i detalje razgovora.

 

Legendarni Italijan je kapitenu bh. reprezentacije Bosne i Hercegovine koliko ga smatra važnim, objasnio mu je kako zamišlja svoj Juventus s njim u timu, a pokušao ga je i kupiti rečenicom: "Ti si šampion".

Pirlo od Džeke prije svega očekuje da bude centralni napadač Juventusa, ali i da igra kao ofanzivni veznjak prilikom kretanja u napad te da presingom bude prvi defanzivac kada se tim brani.

 

U torinskom klubu su itekako ozbiljni po pitanju dovođenja Džeke, ali prije toga morat će ubijediti i Romu. Vučica bi navodno bila zadovoljna sa 10 miliona i dva miliona bonusa.

 

Pošto Sarajliju sada očekuju reprezentativne obaveze teško je vjerovati da će njegov transfer u Juventus biti kompletiran u narednih desetak dana.