IVAN PERNAR: Blaž Kraljević je ubijen jer je bio protiv rata s muslimanima

Ivan Pernar, poznati hrvatski političar, osnivač Živog zida, aktivist i saborski zastupnik u 9. sazivu Hrvatskog sabora, prisustvovao je današnjem obilježavanju godišnjice bojstva 9-ero pripadnika HOS-a na čelu s Blažem Kraljevićem od strane HVO-a, a po direktivi tadašnjeg političkog vrha.

Povodom toga, napisao je status na svom Facebook profilu koji prenosimo u cijelosti:

Danas sam bio u Kruševu povodom 26. godišnjice mučkog ubojstva 9-ero pripadnika HOS-a na čelu s Blažem Kraljevićem od strane HVO-a, a po direktivi tadašnjeg političkog vrha.

Prisutni novinari pitali su me zašto sam došao, rekao sam zato jer Blaž Kraljević i ostali nisu ubijeni u ratu, već se radilo o političkom ubojstvu. Te da su iste strukture ubijale naše domoljube i prije i nakon 90’e.

Pitali su me zašto su ubijeni, rekao sam zato jer su htjeli jedinstvenu BiH i jer su bili protiv rata s muslimanima, ali su neki drugi imali druge planove, zbog čega su ti isti na kraju i osuđeni zbog sudjelovanja u zločinačkom poduhvatu.

Novinar me potom upitao zbog čega ubojice i nalogodavci do današnjeg dana nisu osuđeni, ponovio sam da se radilo o političkom ubojstvu od strane vlasti i da u takvim slučajevima krivce nikad ne nalaze jer im je dana dozvola da ubiju.

Iznenadila me ljubav i dobrodošlica koju su mi ukazali okupljeni ljudi, ali najviše od svega su me potresle riječi rodbine ubijenog Maria Medića koja mi je rekla da je imao 26 godina kada je ubijen, igrom sudbine, prije točno 26 godina.

Potom su mi ispričali kako je jedini preživio rešetanje vozila automatom, te je ubojica potom došao u njegovu neposrednu blizinu i ispalio mu metak u čelo.

To je po mojem sudu bila poruka svima koji su se u to doba suprotstavili HDZ-ovoj politici. Međutim, to svirepo ubojstvo, kao ni sva prijašnja i kasnija ubojstva ne straše me, već mi ulijevaju samo još veće gađenje i daju još veću odlučnost u borbi protiv politike kojoj je cilj istrijebiti Hrvatski narod, kako s prostora BiH, tako i iz Hrvatske. Nitko nije više zla učinio Hrvatima od HDZ-a i zbog toga, kao Hrvatu, čast mi je i dužnost boriti se protiv njihove politike dok sam živ.

Ovom prilikom izražavam duboku sućut i suosjećanje rodbini poginulih u vjeri da će Bog suditi ubojicama njihovih najmilijih.