Ivica Mišković bezbrižno šeta Zagrebom, došao i u redakciju portala 24sata

.
Ivica Mišković (65), kako je saopštila zagrebačka policija, lociran je na području Zagreba, ali nije uhapšen.

Podsjetimo, on je 7. novembra iskočio kroz prozor prostorije za zadržavanje Osnovnog suda u Banjaluci nakon što su ga osudili na četiri godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja unuke.

Sada slobodno šeta Zagrebom, šetao je ulicom u kojoj se nalazi dječji vrtić, a jutros je došao i do redakcije 24sata, piše ovaj portal. Vrlo neuvjerljivo tvrdio je da nije kriv za krivična djela za koja je osuđen i da mu je sve podmetnuto. Potom se udaljio u nepoznatom smjeru, a redakcija 24sata je o svemu obavijestila policiju.

Mišković je, iako ima problem s koljenom i umjetan kuk, napao pravosudnu policajku i pobjegao iz zgrade suda, a dvojica pravosudnih policajaca koji su za njega bili zaduženi, završili su na disciplinskom postupku te su ih privremeno suspendovali

Sedam dana kasnije, Mišković je lociran na području Zagreba ali policija ga nije uhapsila.

„Nije bilo osnova za njegovo dalje zadržavanje, odnosno hapšenje s obzirom da je osoba i hrvatski državljanin. Naime, prema odredbama Ustava Republike Hrvatske, hrvatski državljanin ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom Еvropske unije“, rekli su u zagrebačkoj policije te dodali:

“S obzirom na to da navedeni uslov u odnosu na navedenu osobu nije bio ispunjen, Interpol Zagreb uputio je Interpolu Sarajevo obavještenje o protokolu koji je potrebno ispuniti putem nadležnih pravosudnih tijela.”