Iz automatske puške ubio komšiju, dobio 16 godina i devet mjeseci zatvora

Ilija Milić, osim za ubistvo Vasilja Kneževića, teretio se i za pokušaj ubistva njegovog oca Neđeljka Kneževića

Okružni sud u Banjoj Luci osudio je danas Iliju Milića (71) iz Kotor Varoša na 16 godina i 9 mjeseci zatvora jer je 10. aprila prošle godine Kruševom Brdu kod Kotor Varoša iz automatske puške ubio komšiju Vasilja Kneževića (35) te pokuša ubiti njegovog oca Neđeljka Kneževića (87). 

Riječ je o ponovljenom postupku, budući da je Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo prvostepenu presudu kojom je bio osuđen na 16 i po godina robije, prenosi Avaz.

Prema presudi, Milić je se sakrio iza bukve u blizini lokalnog puta u zaseoku Potok i sačekao da Knežević naiđe, jer je znao da on tuda tjera goveda na pašu.

Kada je naišao, ubio ga je rafalom iz automatske puške. Nakon toga otišao je kući, pozvao policiju u Kotor Varošu i rekao da je ubio Vasilja, a zatim je s puškom otišao do kuće Neđeljka Kneževića, oca ubijenog.

Čim ga je vidio, ispalio je rafal prema njemu. Kako je navedeno u optužnici, tada ga je Neđeljko pitao: "Je li ti mene gađaš?", a napadač mu je odgovorio: "Na tebe pucam, tebe gađam", nakon čega je Neđeljko ušao u kuću nepovrijeđen.